Videoafspeellijst ING Jumpstartcampagne

Alle video’s uit de campagne zie je hier:

Jumpstart

Waarom:   ING is een betrokken bank, maar hoe kan ING een rol spelen in de wereld van studenten? Studenten hebben weinig interesse in verkooppraatjes van een bank en zijn moeilijk te bereiken. Daarnaast is er een sterke groei te zien in het aantal studenten dat naast hun studie een eigen bedrijf opstart.

Hoe:  Ondernemende studenten betrekken bij de bank door de studenten hun businessidee te laten schrijven en in te zenden voor  ING Jumpstart, een programma om studenten een kickstart voor hun onderneming te geven. Doelstelling voor dit programma is om studenten écht te empoweren hun eigen onderneming op te zetten.

Wat:  Dit was een storytellingcampagne waarbij succesvolle jonge ondernemers zelf het verhaal vertellen in aan aantal mini docu’s. Rapper en ondernemer Jiggy Djé maakte de soundtrack voor deze campagne: Anthem. De studenten werden opgeroepen hun eigen businessidee in te sturen. Wel 300 ideeën werden ingezonden. De beste 60 werden uitgenodigd op het ING Jumpstartweekend in club AIR waar de studenten in 2 dagen werden klaargestoomd tot echte ondernemer.

Resultaat  300 inzendingen, 60 deelnemers  empowered op het Jumpstartweekend en 2 winnaars, te goed om tussen te kiezen.

4,6 miljoen impressies, 260.000 views en marktleider studenten

 

Plaats een reactie